Teknik åk 7-9

Datorvirus

Start

Läs igenom texten som handlar om virus, trojaner och maskar så att du blir bekant med begreppen som förekommer i texten.

Skapa en mindmap med Mindmup. När du skapat den så skickar du länken till din mindmap till läraren per e-post. Förklara begreppen virus, trojaner och maskar i din mindmap så att skillnaden mellan dem framgår tydligt.

Arbetspass

Ta del av PC för alla artikeln som samlar 10 virus som vi minns genom nätets historia. Välj ut ett av dem och fördjupa dig inom det virus du valt och beskriv kort vad viruset var till för och hur det kunde skada de enheter som blev infekterade av detsamma i din mindmap.

Läs Svenska Dagbladets artikel om hur du skyddar dig mot virus. Ta ut det viktigaste ur texten och skriv in detta i din mindmap.

Avslut

Ta del av PC för allas artikel om hur man tar bort virus och försök skriva några korta råd i din mindmap utifrån artikelns innehåll om hur man blir av med virus.

Extra

Om du har tid över kan du ta dig an denna utmaning! Prova två fria Antivirusprogram och skriv in i din mindmap några korta synpunkter kring vad som var bra respektive mindre bra med respektive antivirusprogram. Du finner en lista över fria program för antivirus genom att klicka på knappen bredvid texten.

Du beställer demonstration eller lägger order på Fridtjuv genom att kontakta oss:
Försäljningschef
susanna.lundgren@fridtjuv.se
0730-77 31 54
Redaktionschef
susanne.jonsson@fridtjuv.se
0737-22 78 25