Musik åk 4-6

Musikens superstars

Start

Det finns olika sorters superstars inom musiken, tex: artisten, låtskrivaren, producenten…

En del musikartister blir hjältar efter sin död.
Gå till länk och läs om Michael Jacksons död.

Michael Jacksons död kom som en överraskning och var ganska dramatisk. Försöka leta reda på fler musikartister som dött en för tidig död .

Arbetspass

Det är främst genom livekonserter och skivalbum som artisten når sin publik.
Gå till länk och välj en artist ur listan över de artister som sålt flest skivor. Var beredd att spela upp en låt med artisten (från Spotify eller Youtube).

Gå till länk och läs, se och lyssna om det svenska musikundret när det gäller framgångsrika låtskrivare från Sverige. Exempel är Jonas Wikström, Max Martin, Jörgen Elofsson, Avicci m.fl.

Välj en av de omnämnda låtskrivarna och försök hitta några svar på frågan vad det är som har gjort dem så framgångsrika. Låtskrivarna kopplas ihop med olika artister. Vilka ?

Sajten är oerhört komplex med både klipp från Spotify och Youtube , därför är det lämpligt att jobba med denna uppgiften två och två.

Avslut

Även en producent måste ha många strängar på sin lyra om man vill bli framgångsrik. Gå till länk och ta reda på vika olika moment som kan ingå i arbetet i en studio.

Abba hade en av Sveriges absolut bästa bakom mixerbordet. Michael B. Tretow. Gå till länk och få en inblick i studioarbetet bakom låten ”Dancing Queen”

Du beställer demonstration eller lägger order på Fridtjuv genom att kontakta oss:
Försäljningschef
susanna.lundgren@fridtjuv.se
0730-77 31 54
Redaktionschef
susanne.jonsson@fridtjuv.se
0737-22 78 25