Aktuellt just nu, Hem – och konsumentkunskap åk 7-9

Skifte till grönt på julbordet

Start

Läs nyhetsartikeln och anteckna. Frågeställningar att besvara: Hur såg julbuffén ut på 1970-talet? Hur åt man vanligtvis innan dess? Hur gammal är julmatstraditionen. När fick julskinkan sitt genomslag och varför hamnade den på julbordet? Vad tror matforskaren, som uttalar sig i artikeln, kommer att hända med 1970-talets julbuffé.

Arbetspass

Klicka på länken till höger och lär dig begrepp inom vegetarianism.

Avslut

Nu är det dags att ställa sig vid spisen och att ta fram sleven och kastrullen. Det är dags att laga vegansk julmat utifrån klassiska rätter på julbordet. Till höger finns massor med recept att välja mellan. Arbeta i grupper. Varje grupp väljer en rätt vardera. Följ recepten.

Extra

Är maten klar? I så fall är det dags för avsmakning av alla rätterna tillsammans i klassen.

Du beställer demonstration eller lägger order på Fridtjuv genom att kontakta oss:
Försäljningschef
susanna.lundgren@fridtjuv.se
0730-77 31 54
Redaktionschef
susanne.jonsson@fridtjuv.se
0737-22 78 25