Franska, Moderna språk åk 7-9

Visite du Château d’If

Start

Titta på trailern för filmen Greven av Monte Cristo.

Läs texten om Greven av Monte Cristo för att få en del förkunskaper om varför Chateau d’If har blivit så berömt.

Arbetspass

Rekommenderad förberedelse: Skriv ut ordlistan och transkriptionen. Leta reda på orden från ordlistan i texten och stryk under innan du tittar på filmen.

Titta på filmklippet och följ med i ”transkription”. Det går ganska fort, men lugn, du får lyssna hur många gånger du vill!

Öva på orden tills du förstår dem från franska till svenska.

Lyssna på filmklippet igen och gör den interaktiva övningen. Dra rätt text till rätt bild.

Läs påståendena, klicka i Vrai om det är sant och Faux om det är falskt. Lyssna på programmet en gång till om du behöver.

Dra rätt uttalande till rätt person. Om du behöver, lyssna igen.

I den grå rutan hittar du en förklaring på vilket ord de söker. För att få fler ledtrådar, klicka på OK så kommer en lista med orden upp.

Öva nu in den franska stavningen som hör till området. Om du tycker det är lättare kan du arbeta med ett fåtal ord i taget genom att scrolla ner under övningarna och klicka i de ord du vill öva på.

Avslut

Öva på att läsa texten du hittar via ”Transkription”. Det underlättar om du kan skriva ut texten. Lyssna och säg efter tills du känner dig säker på uttalet.

Spela in när du läser texten. Lyssna och gör eventuellt om om du inte är nöjd med ditt uttal. Skicka in ljudfilen till din lärare. TIPS! Spela in en sektion i taget!

Du beställer demonstration eller lägger order på Fridtjuv genom att kontakta oss:
Försäljningschef
susanna.lundgren@fridtjuv.se
0730-77 31 54
Redaktionschef
susanne.jonsson@fridtjuv.se
0737-22 78 25